Už je to přesně rok, co oblíbená červená kavárna v Björnsonově sadu uvařila první latté a naservírovala první zákusek. A své první narozeniny se rozhodla oslavit ve stylu, který na ní máme všichni rádi. Pohodově, po domácku a s boulemi za ušima.
Když do Piknik boxu přijdete, dýchne na vás příjemná atmosféra. Sednete si na paletu, dáte si něco dobrého a pozorujete, co se děje v parku kolem. Ve středu 12. září odpoledne tu ale bylo rušněji, jak se na správnou narozeninovou oslavu sluší a patří. Šňůry barevných balónků natažené mezi červenými kontejnery, řádka voňavých stánků lemujících nádvoří, pultík s hudbou a letáky na sloupech, které hlásaly, že se něco chystá.
Kromě menu samotného Piknik boxu, kde mezi lákavými dortíky a koláčky jednoznačně vedly ricottové cheesecaky podávané ve skleničce stejně jako nachlazený Prager Cider, nechyběl například pop up projektu Kobliha, který vás musel zaujmout už na první pohled i nádech.
Nadýchané čerstvé donuty „tisíce” chutí. Do nosu jste si mohli dát smažené koblížky ve stylu slaný karamel, s arašídy, lotusky, s malinou a pistáciemi, s citrónovou polevou nebo třeba čokoládové posypané marshmallowny. Výzvou ovšem byly javorovoslaninové donuty!
Minisendviče s trhaným vepřovým ramínkem připravila parta kolem DEBUT. Lec Kůk zase kolemjdoucí lákali na slané francouzské quiche. Na své si přišli i milovníci vína a burčáku, který dovezlo vinařství Vávra. A na závěr samozřejmě přípitek a sfouknutí svíčky na dortu, které nesměly chybět.
Podle mého názoru se Piknik boxu oslava povedla tak, jak si představovali. Už se těšíme na druhé narozeniny, kde, doufejme, uvítají další řadu mini bister a gastro projektů, které si zakládají na poctivé domácí kuchyni, kterou tvoří s láskou. A to je na tom to skvělé!
Foto: Lucie Hušková