Podzim je tu v plné palbě, ale o gastroakce zatím není nouze. V hlavní roli jsou samozřejmě dýně, ale máme pro vás i pár dalších zajímavých akcí. Jdeme na to!
6. 10. Street Picnic vol.7, Local Barber Shop
Street Picnic je představa totální pohody: skvělá příležitost vypnout si telefon, dát si kafe nebo drink. V říjnu nás čeká poslední letošní akce, tak je nejvyšší čas vyrazit! Těšit se můžete na grilování v podání Vietnamské bagety a o sladké se postará Kobliha. Fanoušci kávy se mohou zúčastnit srovnávacího cuppingu.
9. 10. Den otevřených ústřic v Koishi – VI. ročník
Ústřice jsou bez diskuze ultimátní dekadentní zážitek. Pokud nemáte hluboko do kapsy a chcete strávit den ve společnosti těchto chutných měkkýšů, německých ryzlinků a Tomáše Matonohy, vyražte na Den otevřených ústřic do Koishi. Nudit se rozhodně nebudete.
9. 10. Podzimní neděle, Marinada store
Jak jinak strávit podzimní neděli než nad dobrým jídlem. V Marinada Store vás čeká podzimní menu šéfkuchařky Sann Giger, živá kytarová hudba a hlavně speciální host večera Daniela Turecká, autorka knihy Nalož to! A nebojte se, bude i autogramiáda.
14. – 15. 10. Polívkobraní, Zelný trh
Podzimní Polívkobraní bude o prezentaci různých druhů známých i méně známých polévek, ale především o polévce soutěžní, a tou je „Zelňačka“. Budete mít možnost vybrat tu nejchutnější! Nebudou chybět regionální prodejci, káva, pivo a víno.
15. 10. Vegan & RAW fest, hala Parkk – Malá Amerika
Organizátoři FoodParku pro nás stále připravují nové a chutné akce, což nás samozřejmě baví. Na vegan a RAW fest ochutnáte spoustu dobrot a zajít můžete i na nějaký z workshopů nebo přednášek. Součástí bude i oblíbený pravidelný FoodPark.
16. 10. Dýňová slavnost, Otevřená zahrada
Milovníci dýně nesmí chybět na dýňové slavnosti v Otevřené zahradě. Těšit se můžete na prodej dýní různých tvarů a velikostí, program pro vaše ratolesti, podzimní farmářský trh, opékání buřtů a občerstvení z restaurací Rebio a Gril La Bouchée. Máte nejlepší recept na dýňový koláč? Přihlaste se do soutěže a ukažte konkurenci, zač je toho loket.
18. – 21. 10. Slavnosti jídla, náměstí Svobody
Slavnosti jídla se vrací na náměstí Svobody v Brně. Akce se zúčastní 8 brněnských restaurací, které doplní regionální a řemeslní prodejci (prodejci s vínem, pivem, kávou, trdelníky, frgály, kváskovým pečivem a řemeslníci se šperky, výrobkami z ovčí vlny a dřevěnými výrobky). Pokrmy bude možné zakoupit za speciální festivalovou měnu.
22. 10. Podzimní prohlídky – Brněnské kavárny – zmizelé i současné
Brněnské kavárny jsou nepochybně naprostý fenomén. Chcete se dozvědět něco o jejich historii a připomenout si místa, kde se kdysi nad šálkem kávy scházely významné brněnské osobnosti? Procházka představí kavárny 19. stol. i kavárny prvorepublikové, spojené hlavně s architekturou funkcionalismu.
29.10. Dýňové a husí slavnosti Brno, hala Parkk – Malá Amerika
Husí a dýňové speciality hrají hlavní roli i na poslední akci října. Na Malé Americe si budete moct vydlabat dýni, koupit svatomartinskou husu nebo si vyrobit lampičku. Vrcholem programu bude lampionový průvod. A nehrozí ani prochladnutí, k dispozici bude dostatek dýňové polévky, svařáku i punče.
Uniklo nám něco? Víte o zajímavé akci, o které bychom měli informovat? Napište nám na info@varecka-pise.cz.