Říjnové gastrotipy: dýně, ústřice i raw

Podzim je tu v plné palbě, ale o gastroakce zatím není nouze. V hlavní roli jsou samozřejmě dýně, ale máme pro vás i pár dalších zajímavých akcí. Jdeme na to!

6. 10. Street Picnic vol.7, Local Barber Shop

Street Picnic je představa totální pohody: skvělá příležitost vypnout si telefon, dát si kafe nebo drink. V říjnu nás čeká poslední letošní akce, tak je nejvyšší čas vyrazit! Těšit se můžete na grilování v podání Vietnamské bagety a o sladké se postará Kobliha. Fanoušci kávy se mohou zúčastnit srovnávacího cuppingu.

Event na facebooku

streetpicnic1

9. 10. Den otevřených ústřic v Koishi – VI. ročník

Ústřice jsou bez diskuze ultimátní dekadentní zážitek. Pokud nemáte hluboko do kapsy a chcete strávit den ve společnosti těchto chutných měkkýšů, německých ryzlinků a Tomáše Matonohy, vyražte na Den otevřených ústřic do Koishi. Nudit se rozhodně nebudete.

Event na facebooku

koishi

9. 10. Podzimní neděle, Marinada store

Jak jinak strávit podzimní neděli než nad dobrým jídlem. V Marinada Store vás čeká podzimní menu šéfkuchařky Sann Giger, živá kytarová hudba a hlavně speciální host večera Daniela Turecká, autorka knihy Nalož to!  A nebojte se, bude i autogramiáda.

Event na facebooku

14. – 15. 10. Polívkobraní, Zelný trh

Podzimní Polívkobraní bude o prezentaci různých druhů známých i méně známých polévek, ale především o polévce soutěžní, a tou je „Zelňačka“. Budete mít možnost vybrat tu nejchutnější! Nebudou chybět regionální prodejci, káva, pivo a víno.

Event na facebooku

polivkobrani

15. 10. Vegan & RAW fest, hala Parkk – Malá Amerika

Organizátoři FoodParku pro nás stále připravují nové a chutné akce, což nás samozřejmě baví. Na vegan a RAW fest ochutnáte spoustu dobrot a zajít můžete i na nějaký z workshopů nebo přednášek. Součástí bude i oblíbený pravidelný FoodPark.

Event na facebooku

16. 10. Dýňová slavnost, Otevřená zahrada

Milovníci dýně nesmí chybět na dýňové slavnosti v Otevřené zahradě. Těšit se můžete na prodej dýní různých tvarů a velikostí, program pro vaše ratolesti, podzimní farmářský trh, opékání buřtů a občerstvení z restaurací Rebio a Gril La Bouchée. Máte nejlepší recept na dýňový koláč? Přihlaste se do soutěže a ukažte konkurenci, zač je toho loket.

Event na facebooku

18. – 21. 10. Slavnosti jídla, náměstí Svobody

Slavnosti jídla se vrací na náměstí Svobody v Brně. Akce se zúčastní 8 brněnských restaurací, které doplní regionální a řemeslní prodejci (prodejci s vínem, pivem, kávou, trdelníky, frgály, kváskovým pečivem a řemeslníci se šperky, výrobkami z ovčí vlny a dřevěnými výrobky). Pokrmy bude možné zakoupit za speciální festivalovou měnu.

Event na facebooku

22. 10. Podzimní prohlídky – Brněnské kavárny – zmizelé i současné

Brněnské kavárny jsou nepochybně naprostý fenomén. Chcete se dozvědět něco o jejich historii a připomenout si místa, kde se kdysi nad šálkem kávy scházely významné brněnské osobnosti? Procházka představí kavárny 19. stol. i kavárny prvorepublikové, spojené hlavně s architekturou funkcionalismu.

Event na facebooku

29.10. Dýňové a husí slavnosti Brno, hala Parkk – Malá Amerika

Husí a dýňové speciality hrají hlavní roli i na poslední akci října. Na Malé Americe si budete moct vydlabat dýni, koupit svatomartinskou husu nebo si vyrobit lampičku. Vrcholem programu bude lampionový průvod. A nehrozí ani prochladnutí, k dispozici bude dostatek dýňové polévky, svařáku i punče.

Event na facebooku

Uniklo nám něco? Víte o zajímavé akci, o které bychom měli informovat? Napište nám na info@varecka-pise.cz.

Fotografie: foto1, foto2, foto3

Autor: Edita Zeit

Původně jsem chtěla učit literaturu nebo překládat, ale po studijním pobytu ve Francii jsem se pod vlivem své paní domácí zbláznila do gastronomie a od té doby bedlivě sleduju českou i světovou gastronomickou scénu. S přítelem máme blog Oh My Chef a velím projektu Dinner Club: organizuju každý měsíc večeře v pražských restaurací. Ve zbývajícím čase pracuji jako copywriter, správce sociálních sítí/občasný překladatel v gastru. Vím o všem, co se v oboru šustne: mnohdy i o tom, co bych radši nevěděla. Všechny články autora

Sdílet příspěvek na